Thursday, October 19, 2023

7:00-7:55am (55 min)	Technical Support and Virtual Exhibits Open	
7:55-8:00am (5 min)	Course Welcome	Mark Geraci, MD
8:00-8:40am (40 min)	Evidence Based Endoscopy in GERD	Kenneth E Fasanella, MD
8:40-9:20am (40 min)	In-Flight Emergencies	Frank Guyette, MD, MS, MPH
9:20-9:25am (5 min)	Break	
9:25-10:25am (60 min) Live Webinar Session	Breast Cancer Screening in 2023: USPSTF Strikes Again – Dr. Chuck Geyer, Dr. Rita Zuley	Chuck Geyer Jr., MD
10:25-10:35am (10 min)	Break	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall
	UPMC Physician Journal: A Video News Magazine	Pre-Recorded Video
10:35-11:15am (40 min)	Breakout Sessions	
A.	Financial Impact of GLP1/SGLT2 Therapy at a Population Level	C Bernie Good, MD, MPH
B.	Pre-Travel Vaccination and Counseling for the PCP	Booth Wainscoat, DO
C.	The Creatinine is Elevated: Who Needs to See a Nephrologist	Manisha Jhamb, MD, MPH
11:15-11:55am (40 min)	Updates in Osteoporosis Treatment	Diana Pinkhasova, MD
11:55-12:50pm (55 min)	Lunch	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall
12:50-1:30pm (40 min)	Management of Recurrent UTIs	J Alex Viehman, MD
1:30-2:10pm (40 min)	Reproductive Health in Women with Systemic Autoimmune Disease	Dr. Mehret Birru Talabi, MD, PhD
2:10-2:15pm (5 min)	Break	
2:15-2:25pm (10 min)	Make it Stick Presentation: Physician Wellness: What Have We Learned so Far?'	Jennifer Berliner, MD
2:25-3:05pm (40 min)	Updates in Anticoagulation	Craig Seaman, MD, MS

3:05-3:25pm (20 min)	Break	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall
	UPMC Physician Journal: A Video News Magazine	Pre-Recorded Video
3:25-3:35pm (10 min)	Make it Stick Presentation: Opportunities to Decrease Low Value Prescribing	Tom Radomski MD
3:35-4:15pm (40 min)	Language Equity in Healthcare Delivery	Eliana Bonifacino, MD
		Tanya Nikiforova, MD, MS
4:15-4:55pm (40 min)	Spontaneous Coronary Artery Dissection	Agnes Koczo, MD
4:55pm	Course Day 1 Adjourn	

Friday, October 20, 2023

7:00-8:00am (60 min)	Technical Support and Virtual Exhibits Open	
8:00-8:40am (40 min)	Updates in Gender-Affirming Care	Janet Leung, MD
8:40-9:20am (40 min)	Cyclic Vomiting Syndrome	David Levinthal, MD, PhD
9:20-9:25am (5 min)	Break	
9:25-10:25am (60 min) Live Webinar Session	Long Covid in 2023 – Panel Discussion – Dr. Donahoe to moderate	Dr. Michael Risbano, Dr. Josh Levenson, Dr Ricardo Arbulu
10:25-10:35am (10 min)	Break	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall
	UPMC Physician Journal: A Video News Magazine	Pre-Recorded Video
10:35-11:15am (40 min)	Breakout Sessions	
A.	Reduction of workplace violence against healthcare	Benjamin Sprague, MD, MS
	workers/management of challenging patient behavior in the hospital setting	Allison DeKosky, MD
В.	New Treatments in Alzheimer's Disease	David Nace, MD, MPH
C.	Evidence-Based Use of Buprenorphine	Emily Thacker, PharmD Jane Liebschutz, MD, MPH
11:15-11:55am (40 min)	Covid-19 in Pregnancy	Richard Beigi, MD, MSc
11:55-12:50pm (55 min)	Lunch	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall

12:50-1:30pm (40 min)	SGLT2 Inhibitors: Worry Less, Prescribe More	Linda Fried, MD, MPH
1:30-2:10pm (40 min)	QT Prolongation: What is the Actual Risk?	Taylor Miller, PharmD
		Ann Canterbury, MD
2:10-2:25pm (15 min)	Break	
2:25-3:05pm (40 min)	Triple Overlap Syndrome	Blair Stone, MD
3:05-3:25pm (20 min)	Break	
	Visit the Exhibit Hall!	Virtual Exhibit Hall
	UPMC Physician Journal: A Video News Magazine	Pre-Recorded Video
3:25-3:35pm (10 min)	Make it Stick Presentation: Anticoagulation in the Patient with Obesity	Jim Coons, PharmD
3:35-4:15pm (40 min)	Percutaneous Valve Treatment in 2023	Jeffery Fowler, DO
4:15-4:55pm (40 min)	Outpatient Treatment of Alcohol Use Disorder	Sara Spinella, MD
4:55-5:00pm (5 min)	Course Closing Remarks and Thank You	Dr. Michael Donahoe

In support of improving patient care, the University of Pittsburgh is jointly accredited by the Accreditation Council for Continuing Medical Education (ACCME), the Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE), and the American Nurses Credentialing Center (ANCC), to provide continuing education for the healthcare team.

Physician (CME)

The University of Pittsburgh designates this live activity for a maximum of 14.5 AMA PRA Category 1 Credits™. Physicians should claim only the credit commensurate with the extent of their participation in the activity.

Nursing (CNE)

The maximum number of hours awarded for this Continuing Nursing Education activity is 14.5 contact hours.

Pharmacy (CPE)

This knowledge-based activity provides 14.5 contact hours of continuing pharmacy education credit.

Physician Assistant (AAPA)

The University of Pittsburgh has been authorized by the American Academy of PAs (AAPA) to award AAPA Category 1 CME credit for activities planned in accordance with AAPA CME Criteria. This activity is designated for 14.5 AAPA Category 1 CME credits. PAs should only claim credit commensurate with the extent of their participation.

Social Work

As a Jointly Accredited Organization, University of Pittsburgh is approved to offer social work continuing education by the Association of Social Work Boards (ASWB) Approved Continuing Education (ACE) program. Organizations, not individual courses, are approved under this program. State and provincial regulatory boards have the final authority to determine whether an individual course may be accepted for continuing education credit. University of Pittsburgh maintains responsibility for this course. Social workers completing this course receive 14.5 continuing education credits.

Other health care professionals will receive a certificate of attendance confirming the number of contact hours commensurate with the extent of participation in this activity.